Ads

Monday, January 6, 2014

First time advertise kat mudah.my

Al-kisah...
Aku menang set Van Milo ni dari tahun lepas lagi. Then aku tinggalkan kotak ni dekat umah parents aku. Mak aku yang rajin telah simpan kotak van milo ni kat dalam stor. Last week bila dia kemas-kemas stor sebab ada kucing beranak, dia terjumpa balik van milo ni. Dia pass kat aku suh bawak balik ke rumah aku. Then, apa aku nak buat dengan 12 set van milo ni? Nak bagi Syahmi main? Nehi..... Memang sepah kang then aku ler nak kena kemas balik.

Bincang punya bincang, aku nak let go je van milo ni. En. combat memang tepuk tangan laa sebab dia tak koser nak menyimpan barang-barang tak perlu ni. Aku pon decide nak jual. Tapi usha-usha dulu kot-kot ada orang jual jugak. Sah, memang ada orang jual pon van milo ni as collectibles item. Jual sikit punya mahal dekat ribu pon ada. Aku jual murah je. Dalam RM400 for all 12 vans.

Then, tak sampai 24 hours, ada 3 orang buyer yang berminat. ada yang nak beli set kecik je. Ada yang nak beli set besar jer. ada yang nak beli semua... then ada terus close deal dengan sorang buyer melayu ni nak close deal untuk beli semua. dia mintak kurang sikit dalam rm20. then aku malas nak pikir banyak, aku terus agree... Mungkin rezeki allah nak bagi hanya  rm380. Apepon Syukur Alhamdulillah. Boleh lah di gunakan duit itu untuk bayar sekolah syahmi tu... Ringan sikit bebanan aku...

Post pasal aku menang van milo ni ada di sini...

Ini snapshot advertisement dekat mudah.my
Aku dah delete pon post ni sebab bila dah close deal, ada lagi orang yang bertanya...
Agak laku jugak ekk...

2 comments:

  1. Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete

Ads