Ads

Sunday, January 5, 2014

Syahmi's School

Finally, on 5th Jan 2014 Syahmi officially entered a school at 5 years old.
Ini memang first experience dia. Sebab before this kiteorang tak pernah enroll dia kat mana-mana tadika. Dia just stay kat rumah pengasuh or rumah tokmak dia jer.

At first, kiteorang dah booking kat 2 tadika. 1 tadika kat area kempas. Ingatkan nanti nak tadika kan dia kat situ sebab dia refuse duduk umah pengasuh dia. 
But then bila my mum tak sihat & perlukan rehat, kiteorang paksa dia duduk balik kat rumah pengasuh, which is now dia dah ok kat situ. Then kiteorang booking lagi dekat tadika yang agak berhampiran dengan rumah.

Then dalam bulan 12 pulak, pengasuh dia cam dah tak berapa sihat nak jaga syahmi & adiknya. Dia kene buat regular check up. So kiteroang pon terpaksa lah cari alternative lain untuk macam mana nak arrange Syahmi and adiknya. Risau beb. Penat perah otak & buat 2-3 option. Mujur ada brainy bunch seri alam yang baru bukak branch yang sangat le dekat ngn umah kiteorang. Tak sampai 5 minit pon perjalanan.

Kiteorang decide enrollkan Syahmi Fullday dari 8.00pg hingga 6.00ptg, while adik still duduk dengan pengasuh. If let say pengasuh kene buat checkup, kiteorang kawtim dengan cik long untuk pickup adik & belanja cik long starbucks! Huhuhu.... Demi anak, apa saja ku cuba lakukan yang terbaik. Lagipon BBIM bagi kiteorang waiver for annual registration due to kiteorang dah bayar booking fees kat sekolah lain. So, just tolak the booking amount from annual fees. Takde rugi mana pon gitu.. Syukur. Lagi satu kemudahan yang Allah beri pada kiteorang.

The reason being enrollkan Syahmi ke fullday instead of regular is bila kiteorang calculate balik, tak banyak jimat mana pon. So better dia dok fullday kat bbim. Dia akan solat, mandi, tidur kat situ. Time petang, bole dia tuisyen sikit dengan Aunty dia. Kalo dok umah pengasuh kang balik tengahari, makan, pastu ngorok & tengok tv. Ini kira kiteorang nak bagi dia pengisian waktu yang lebih berkualiti. Hopefully dapat lah hasil yang baik. Amin Ya Rabbal 'Alamin....

Sebelum enroll tu kiteorang ada buat tour kt BBIM tu. Bila tulis kat logbook tu kiteorang visitor yang pertama. Hahaha... cayalah. bukan main bersemangat mak & pak dia. syahmi pon kata dia suka bbim ni. sebab ada banyak belon. ape kahhh??? dari sudut facilities memang terbaik. kiteorang dah check tempat tidur dia, classroom, canteen & toilet! bila syahmi dia keluarkan statement toilet dia bersih! (aku tak tau kenapa syahmi sangat particular dengan toilet? kat mana-mana pergi pon mesti dia komen pasal toilet.) budak kecik kan??? sangat lah jujur ape yang di cakapkan itu...

Ni gambar sepanjang kiteorang visit Brainy Bunch Seri Alam.
En. Combat telah bertanya sepuas-puasnya pada Aunty Ain (Campus Manager Brainy Bunch Seri Alam)

Classroom Area. Sangat luas. Lampu pon pakai LED type. Bole kurangkan strain to eyes.

Ni gambar Syahmi on his 1st day at BBIM Seri Alam. Ada student yang cranky, nangis. tapi dia cool je. Cayalah! Sejuk perutku mengandung.

Gambar dari luar. Dekat Jalan Lembah 19.


1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Ads