Ads

Friday, January 10, 2014

A Week at Brainy Bunch Seri Alam

Cukup seminggu tempoh persekolahan syahmi di BBIM Seri Alam. Kat johor ni start dari Ahad hingga Khamis. Aku tak sempat stalk Syahmi seminggu di skool dia. Aunty pon tak galakkan parents untuk stay & stalk their children. Nasib baik jumpa facebook page Brainy Bunch Seri Alam. Aunty upload kat fb, so dapatlah aku tengok ape yang dia buat kat skool tu. Kalo tanya kan syahmi ape yang dia buat memang macam-macam dia cerita.

Belek punya belek photo album kt fb tu, terjumpa gambar syahmi performs solah. Molek je tengok. Kalo kat rumah dia memang liat laa... Ada je alasan dia... Moga-moga slowly nanti dia bertambah baik lah not only kat skool tp juga di rumah. Performs solah not only at skool tapi dia tahu yg bersembahyang tu adalah wajib bagi tiap-tiap individu yang sudah akil baligh.

So far development yang aku dapat trace seminggu dia kat school tu aku tengok dia ada sedikit behave. Bole tolerate dengan adik dia, bole share toys, baca doa makan & baca doa tido confidently, more independent. Others, dia pandai cakap "See you later", "I got it!" in british accent. Amboi bukan main dia... 

So, below gambar-gambar yang aku cilok dari FB BBIM Seri Alam. 

Itu dia en. syahmi. Moga-moga nanti boleh jadi iman pulak yer.

i dunno activity ape yang diaorang tengah buat ni. tp nampaknya syahmi bukan main happy.

itu dia tengah sujud nun kanan sana.

Nap time. syahmi yang kt tengah tu

dkt canteen

syahmi sebelah kawan baik dia kt bbim (yg red shirt tu. nur iman)

Nanti update lagi his further development...

2 comments:

  1. Salam siz klu x keberatan boleh x share syahmi pnya development after entering BBIM..sbb kita plan nk htr anak ke BBIM bbu next year

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Ads