Ads

Saturday, May 14, 2011

Selimut Bucuk

This time cerita pasal selimut Syahmi. Fyi, masa siapkan barang2 baby before bersalin dulu, aku ada beli 2 receiving blanket. Tapi yang lagi satu mana ntah pergi. Tinggal yang kaler biru belang2 ni jer.
Aku suka kain selimut nih. Lembut jer. Sesuai lah untuk newborn baby. Pergi mana-mana pon aku angkut jer selimut dia ni. Lagipon ringan & bole selit2 dalam beg. Tapi Syahmi sekarang da nak masuk 1 tahun 10 bulan pon. Masih lagi pakai selimut nih.

Dia panggil 'selimut bucuk'. Actually aku yang ajar dia panggil selimut tu selimut bucuk. Bila aku suh cium selimut tuh, dia pon cium. Pastu dia cakap 'bucuk...'. Padahal selimut tuh baru jer aku basuh. Siap letak downy passion banyak2 lagi.Sure lah wangi... Mungkin dia belum dapat kenalpasti bau agaknye. Sebab bila aku test2 perfum kt bodyshop aritu, then aku bagi kertas test tu dia boleh cakap busukk pulak...

Lepas ni aku kene ajar kat dia macam mana bau-bau yang wangi macam bau sabun, perfum, bedak, losen & cologne. Bau-bau busuk pulak mestilah bau2 baju en combat... Haha.. Just kidding. Aku bagi contoh bau belacan lah. Nak tengok dia cakap busuk ke wangi...

Below aku tepek gambar2 syahmi & penggunaan selimut dia yang tahap maximum.
 4 days

 
 1 month
 5 months

Kat KMC pon pakai selimut nih

Until now.....
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

Tengok tv pon bertemankan selimut bucuk


Selimut dia ni akan ku jadikan barang kenangan untuk Syahmi. So, kalo dia ada adik beradik yang lain. Aku tak recycle selimut dia ni utk adik dia. That mean, setiap anak2 aku ada selimut kenangan yg bucuk masing-masing. Boleh tak gitu...? Haha, Layannn..

1 comment:

  1. alololo comel sgt...ehehe....pinjam boleh? ahaha

    ReplyDelete

Ads